Malzemeler
- 3 kg Domates
- 6-7 adet acı süs biberi
- 4 adet kırmızı biber
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 5 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3-4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil
- Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayıp geniş bir tencereye alın.
- Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin.
- Tencerenin ağzını kapatıp 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin.
- Püreyi ince delikli tel süzgeçten geçirin.
- Süzgeçten geçirdiğiniz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın.
- İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin.
- Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın.
- Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince sirkeyide ilave edin.
- Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir.
- Ketçabı sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin.
- Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder