13 Ekim 2014 Pazartesi

Evde Ketçap Nasıl Yapılır ?


Malzemeler
  • 3 kg Domates
  • 6-7 adet acı süs biberi 
  • 4 adet kırmızı biber 
  • 4 adet orta boy kuru soğan 
  • 5 diş sarmısak 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 3-4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2,5 tatlı kaşığı kaya tuzu 
  • Tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil 
Yapılışı
  • Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayıp geniş bir tencereye alın. 
  • Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin. 
  • Tencerenin ağzını kapatıp 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. 
  • Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. 
  • Püreyi ince delikli tel süzgeçten geçirin. 
  • Süzgeçten geçirdiğiniz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın. 
  • İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin. 
  • Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. 
  • Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince sirkeyide ilave edin. 
  • Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir. 
  • Ketçabı sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin. 
  • Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...