13 Ekim 2014 Pazartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça

Malzemeler
  • 1 su bardağı ev yoğurdu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 4,5 su bardağı un
İç malzemesi için
  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı karışıma yavaş yavaş ilave ederek  ele yapışmayan bir hamur yapın.
  • Peynir ve dereotunu karıştırın.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp çay tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyup kapatın.
  • Üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı harçtan sürüp önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...