20 Ekim 2014 Pazartesi

Karnıyarık

Malzemeler
  • 8 adet patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 kase kıyılmış maydanoz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Sosu İçin
  • 1su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
Üzeri için
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 adet domates
Yapılışı
  • Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
  • Boydan boya bir çizik atıp 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
  • Bir tavaya 1 bardak sıvı yağı koyup kızdırın patlıcanları koyup her tarafı pembeleşene kadar kızartın.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
  • 2-4 yemek kaşığı kadar zeytin yağını başka bir tavaya alın. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ve sarımsağı  ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tavayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
  • Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları genişleterek hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun. 
  • Üzerlerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber yerleştirip süsleyin.
  • 1 su ve 1 su  bardağı et suyunu salça ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın Kaynayan sosu tepsinin kenarından dökün.
  • Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. 
  • Afiyet Şifa Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...