Malzemeler
- 8 adet patlıcan
- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet orta boy domates
- 5-6 diş sarımsak
- zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 kase kıyılmış maydanoz
- Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Sosu İçin
- 1su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 1 kaşık salça
- Tuz
Üzeri için
- 4-5 adet sivri biber
- 1 adet domates
Yapılışı
- Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
- Boydan boya bir çizik atıp 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
- Bir tavaya 1 bardak sıvı yağı koyup kızdırın patlıcanları koyup her tarafı pembeleşene kadar kızartın.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
- 2-4 yemek kaşığı kadar zeytin yağını başka bir tavaya alın. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ve sarımsağı ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tavayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
- Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları genişleterek hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun.
- Üzerlerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber yerleştirip süsleyin.
- 1 su ve 1 su bardağı et suyunu salça ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın Kaynayan sosu tepsinin kenarından dökün.
- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder