- 10 yaprak güllaç
- 7 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz, badem yada fındık.
- Antep fıstığı, nar, çilek vs.
- Sütü ocağa alın. Kaynamaya yakın şekeri ekleyin. Şeker eriyince ocaktan alın. Gül suyu ve vanilyayı ekleyin.
- Yuvarlak bir tepsiye güllaç yapraklarından birini koyup. Üzerine 1 kepçe süt gezdirin. Yumuşayınca alıp orta boy borcama yerleştirin.
- Diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayın.
- 5 kat olunca ara katına iri dövülmüş ceviz serpin.
- Tepsideki süt ile kalan sütü birleştirip tekrar ısıtın. Güllacın üzerine dökün.
- Dolaba kaldırıp 2 saat kadar sütünü çekmesini bekleyin. Kıvamını alması 1 günü buluyor.
- İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder