14 Ekim 2014 Salı

Güllaç


Malzemeler
  • 10 yaprak güllaç
  • 7 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz, badem yada fındık.
Üzerini Süslemek İçin
  • Antep fıstığı, nar, çilek vs.
Yapılışı
  • Sütü ocağa alın. Kaynamaya yakın şekeri ekleyin. Şeker eriyince ocaktan alın. Gül suyu ve vanilyayı ekleyin.
  • Yuvarlak bir tepsiye güllaç yapraklarından birini koyup. Üzerine 1 kepçe süt gezdirin. Yumuşayınca alıp orta boy borcama yerleştirin.
  • Diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayın.
  • 5 kat olunca ara katına iri dövülmüş ceviz serpin.
  • Tepsideki süt ile kalan sütü birleştirip tekrar ısıtın. Güllacın üzerine dökün.
  • Dolaba kaldırıp 2 saat kadar sütünü çekmesini bekleyin. Kıvamını alması 1 günü buluyor.
  • İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...