16 Ekim 2014 Perşembe

Garnitürlü Pirinç Pilavı

Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı garnitür
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvıyağ
  • tuz
Yapılışı
  • Pirinçleri bir kaba alarak ılık suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Beklettikten sonra iyice yıkayıp süzgece alın.
  • Yağı ve tereyağını tencereye alıp, karıştırarak eritin.
  • Pirinçleri tencereye ilave edin. Pirinçler parlak bir görüntü alıp, tane tane ayrılana kadar kavurun. Garnitürleri ezmeden sudan geçirip, suyunu süzerek pirinçlerin üzerine ilave edin. İsterseniz garnitürü kendinizde hazırlayabilirsiniz.
  • Tuzu ve 3,5 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip garnitürleri ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın altını kapattıktan sonra 10 dakika demlendirip pilavı kırmadan nazikçe karıştırın.
  • Afiyet olsun.
Not: Pilavın suyu pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...