13 Ekim 2014 Pazartesi

İçli Köfte

Malzemeler
  • 6 su bardağı köftelik bulgur 
  • 1,5 su bardağı un 
  • İç harcı için; 
  • 750 gr yağlı kıyma (kıyma yağlı değilse 100 gr tereyağı) 
  • 6 baş kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz , yarım demet maydanoz 
  • Dışı için; 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 çay kaşığı karabiber , tuz 
Hazırlanışı
  • Bulguru yoğurma kabına alıp 4 su bardağı kaynar su ile ıslatıp ağzını kapatın. Yarım saat kadar ıslansınlar. 
  • Kıymayı ve tere yağını tencereye alıp iyice suyunu çekinceye kadar kavurun. Kesinlikle sıvı yağ kullanmayın çünkü sıvı yağ donmaz ve köfteleriniz dağılır. 
  • Soğanları küçücük doğrayın ve kavrulan kıymaya ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Soğanlar kavrulunca salça ve baharatlarını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun altını kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice soğutun. 
  • Bulgura salça, tuz ve karabiberi ekleyip azar azar su ilavesi ile 15-20 dakika kadar yoğurun. İyice yoğrulan köfteye un ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur çok kuru yada cıvık olmamalı. Kuru ise açarken zorlanırsınız ve köfteleriniz dağılır bu durumda az su ile yumuşatın. 
  • Hamurdan yumurta kadar parçalar alıp içini açın ve kıymalı harçtan koyup kapatın. Bu işlemi yaparken elinizi hafifçe ıslatırsanız işiniz kolaylaşacaktır ve köfteye şekil verirken zorlanmayacaksınız. Ben annemden limon şeklinde yapmayı öğrendim. 
  • Bu şekilde bütün köfteleri bitirdikten sonra ister kızartabilir isterseniz haşlayabilirsiniz. Haşlamak için 1,5-2 litre suyu kaynatıp içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyerek haşlayabilirsiniz. İçli köftelerimiz artık hazır. 
  • Afiyet Olsun. 
  • Not: Dağılır diye endişe ederseniz içine 2 tane yumurta
  •  kırın.

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder

      Elma Sirkesi

      Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...