- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı susuz yoğurt
- 150 gr lor peyniri (kesmik)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yulaflı bisküviyi rondoda çekip un haline getirin.
- Eritilmiş tereyağıyla karıştırın
- Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yerleştirin. Karışımı kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin. 1 saat boyunca buz dolabında bekletin.
- Lor peyniri ve yoğurdu karıştırma kabına alıp ezerek karıştırın. Yumurta ve şekeri ekleyip çırpın. Un ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
- Portakal jölesi için iki su bardağı portakal suyunu, şeker ve nişastayı bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Ilınınca çizkekin üzerine dökün.
- Bir gece dinlendirip servis edin.
- Afiyet bal şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder