13 Ekim 2014 Pazartesi

Portakal Jöleli Chesecake

Malzemeler
  • 2 paket yulaflı bisküvi 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 su bardağı susuz yoğurt 
  • 150 gr lor peyniri (kesmik) 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 adet yumurta 
Portakal jölesi için
  • 2 su bardağı portakal suyu 
  • 2,5 yemek kaşığı şeker 
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta 
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 
Yapılışı
  • Yulaflı bisküviyi rondoda çekip un haline getirin. 
  • Eritilmiş tereyağıyla karıştırın 
  • Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yerleştirin. Karışımı kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin. 1 saat boyunca buz dolabında bekletin. 
  • Lor peyniri ve yoğurdu karıştırma kabına alıp ezerek karıştırın. Yumurta ve şekeri ekleyip çırpın. Un ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 
  • Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün. 
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin. 
  • Portakal jölesi için iki su bardağı portakal suyunu, şeker ve nişastayı bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Ilınınca çizkekin üzerine dökün. 
  • Bir gece dinlendirip servis edin. 
  • Afiyet bal şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...