Ankara pazarlarında Adana patlıcanı pek nadir bulunur. Denk geldiğimde hemen alırım. Biz dolmasını çok severiz. Bizim dolmanın soğanı sarımsağı otu çöpü çok olur.
Malzemeler
Malzemeler
- Dolma biber ve patlıcan
- Asma yaprağı
- 2 adet irice kuru soğan
- 3 adet büyük domates
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet yeşil nane
- 1 tutam reyhan
- 1 baş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 3-4 su bardağı pirinç
- Tuz
Yapılışı
- Patlıcanları oyup tuzlu suda 15 dakika bekletin. Biberlerin içini çıkarın.
- Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın. İncecik kıyın.
- Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayın.
- Pirinçleri yıkayın. Bütün malzemeyi büyükçe bir kaba alın.
- Salça, yağ ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Dolmalıkları doldurun çok fazla iç doldurmayın. Bütün dolmaları bittikten sonra yaprakları sarın.
- Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Sarmaları da yerleştirip pişirin.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder