14 Ekim 2014 Salı

Zeytinyağlı Karışık Dolma

Ankara pazarlarında Adana patlıcanı pek nadir bulunur. Denk geldiğimde hemen alırım. Biz dolmasını çok severiz. Bizim dolmanın soğanı sarımsağı otu çöpü çok olur. 
Malzemeler
  • Dolma biber ve patlıcan
  • Asma yaprağı
  • 2 adet irice kuru soğan
  • 3 adet büyük domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil nane
  • 1 tutam reyhan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 3-4 su bardağı pirinç
  • Tuz
Yapılışı
  • Patlıcanları oyup tuzlu suda 15 dakika bekletin. Biberlerin içini çıkarın.
  •  Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın. İncecik kıyın.
  • Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayın.
  • Pirinçleri yıkayın. Bütün malzemeyi büyükçe bir kaba alın.
  • Salça, yağ ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Dolmalıkları doldurun çok fazla iç doldurmayın. Bütün dolmaları bittikten sonra yaprakları sarın.
  • Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Sarmaları da yerleştirip pişirin.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...