Malzemeler
- 500 gr sıvıyağ
- 500 gr şeker
- 1 kg süt
- 500 gr yoğurt
- 3 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kömbe otu (rezene)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
- 2,5-3 kg koyu ve ekşi olmayan yoğurt
- 1 su bardağı susam
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 4-5 su bardağı şeker (şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlayın.)
- Kömbe otu ve çörek otunu bir tavaya alıp kısık ateşte 1 dakika kadar kavurun. Kavrulan malzemeyi havanda iyice dövün.
- Geniş bir yoğurma kabına süt, yoğurt, yağ, şeker ve kömbe otunu koyup karıştırın.
- Kabartma tozunu un ile harmanlayıp ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp bir saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan 10 eşit beze yapın.
- Her bezeyi yarım santim kalınlığında açın.
- Kenarlarını yukarı doğru bükün. İç kısmını çatalla bastırın. Kabarıp yoğurt taşmasın.
- Şeker, yoğurt, nişasta ve susamı derin bir kapta karıştırın. Pütür kalmaması için iyice çırpın.
- Her açtığınız hamur tabanın üzerine 2-3 kepçe döküp yayın. Yoğurt fazla sulu olmasın. Pişerken daha da sulanıp taşar.
- Kömbeleri fırına verip altını ve üstünü pişirin. Pişerken şişen yerlerine çatal batırın.
- Pişen kömbeyi temiz bir bez üzerine alın. Diğer kömbeleri de aynı şekilde yapın.
- Kömbeler iyice soğuduktan sonra iki tanesini üst üste kapatın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder