- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
- 5 yemek kaşığı un
- Tuz
- 1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
- 1 tane büyük rendelenmiş domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 su bardağı et suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet limon suyu
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Bulguru ılık suyla ıslatın1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp, 1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun.
- Hamurdan minik minik köfteler yapın.
- Tencereye yağı alıp salcayı kavurun, rendelenmiş domatesi ilave edip salça ile özleşene kadar pişirin.
- Bir su bardağı haşlanmış nohutu et suyunu ve yeteri kadar kaynamış suyu ilave edin.
- 10 dakika kaynattıktan sonra bulgur köftelerini ve tuzunu ekleyin.
- Köfteler pişince ezilmiş sarımsak limon suyu ve kuru naneyi ekleyip ocaktan alın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder