14 Ekim 2014 Salı

Domates Soslu Ekşili Köfte

Köftesi için
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
  • 5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
Sosu İçin
  • 1 tane büyük rendelenmiş domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 su bardağı et suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı
  • Bulguru ılık suyla ıslatın1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp, 1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun.
  • Hamurdan minik minik köfteler yapın.
  • Tencereye yağı alıp salcayı kavurun,  rendelenmiş domatesi ilave edip salça ile özleşene kadar pişirin.
  • Bir su bardağı haşlanmış nohutu et suyunu ve yeteri kadar kaynamış suyu ilave edin.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra bulgur köftelerini ve tuzunu ekleyin.
  • Köfteler pişince ezilmiş sarımsak limon suyu ve kuru naneyi ekleyip ocaktan alın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...