23 Ekim 2014 Perşembe

Küp Kek


Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un ( Gerekirse ilave edebilirsiniz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sos İçin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için 
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri  derin bir karıştırma kabına alın ve çırpın.
  • Sıvı yağı,sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve  vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Akışkan ve pürüzsüz bir kek olmalı. Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen borcama keki dökün ve  önceden ısıtılmış  180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kek pişince, biraz ılımasını bekleyin ve kağıttan ayırın.
  • Kek soğuyunca  enine ve boyuna eşit parçalara kesin.
  • Bir kase içerisinde  kakao, şeker ve  sütü karıştırın.
  • Hindistan cevizini bir  kaseye boşaltın.
  • Kestiğiniz kek parçalarını önce kakaolu karışıma sonra hindistan cevizine bulayıp  servis tabağına alıp servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...