- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un ( Gerekirse ilave edebilirsiniz.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sos İçin
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın ve çırpın.
- Sıvı yağı,sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Akışkan ve pürüzsüz bir kek olmalı. Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen borcama keki dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Kek pişince, biraz ılımasını bekleyin ve kağıttan ayırın.
- Kek soğuyunca enine ve boyuna eşit parçalara kesin.
- Bir kase içerisinde kakao, şeker ve sütü karıştırın.
- Hindistan cevizini bir kaseye boşaltın.
- Kestiğiniz kek parçalarını önce kakaolu karışıma sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıp servis yapın.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder