13 Ekim 2014 Pazartesi

Kıymalı Ispanak

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridirıspanak. Hemen her çeşit yemeğinin yanında tatlılarda da sıkça kullandığımız sebzelerden biridir. Evlerde sık sık yapılan ıspanaklı börekler çay saatinin vazgeçilmezidir. Ayrıca oldukça faydalı bir kış sebzesi mevsimindeyken bolca tüketmeliyiz.
Kışın en sevilen sebzelerinden olan ıspanağı pişirme yöntemleri de farklılık gösterebilir. Buharda haşlanabilen veya tencere yemeği olarak hazırlanan ıspanak sofralara lezzet katar.
A ve C vitaminlerinin yanı sıra ıspanakta folik asit, lif, magnezyum gibi mineraller de bulunur. Bu besin değerleri sayesinde ıspanak kanserden kalp ve damar hastalıklarına kadar pek çok hastalığa iyi gelmektedir.

Malzemeler
  • 1 kg ıspanak
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yağ
  • Tuz
Yapılışı
  • Ispanakları iyice yıkayıp iri iri doğrayın.
  • Kıyma ve yağı tencereye alıp kıymalar suyunu çekip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan kıymaya yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devem edin.  Soğanlar diriliğini kaybetmeye başlayınca salça ve pul biberini ilave edin.  bir dakika kadar daha yakmadan kavurun.
  • Ispanakları ilave edip karıştırın. Üzerine bir çay bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyip orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...