Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı kadar ezilmiş beyaz peynir
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- tuz- karabiber- pulbiber
- arzuya göre peynirin içine dereotu yada maydanoz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Patlıcanları ister alacalı soyalım ister kabuklarıyla birlikte 1 cm kalınlığında dilimlere keselim.
- Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletelim ve suyunu süzüp patlıcanları güzelce kurulayalım ve tuz- karabiber- pulbiber serpelim.
- 1 adet patlıcanı alalım ve üzerine yeteri kadar ezilmiş beyaz peynirden koyalım. Diğer bir patlıcan dilimini üzerine kapatalım.
- 1 kaseye unu,diğer bir kaseye çırpılmış ve hafif tuz eklenmiş yumurtayı ve üçüncü kaseye galeta unumuzu koyalım.
- Hazırladığımız çift katlı patlıcanı,önce una ,sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa batırarak kızgın sıvı yağda kızartalım...
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder