13 Ekim 2014 Pazartesi

Patlıcan Pane


Malzemeler
  • 2 adet patlıcan 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı kadar ezilmiş beyaz peynir 
  • 1 kase un 
  • 1 kase galeta unu 
  • tuz- karabiber- pulbiber 
  • arzuya göre peynirin içine dereotu yada maydanoz 
  • Kızartmak için sıvıyağ 
Yapılışı
  • Patlıcanları ister alacalı soyalım ister kabuklarıyla birlikte 1 cm kalınlığında dilimlere keselim. 
  • Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletelim ve suyunu süzüp patlıcanları güzelce kurulayalım ve tuz- karabiber- pulbiber serpelim. 
  • 1 adet patlıcanı alalım ve üzerine yeteri kadar ezilmiş beyaz peynirden koyalım. Diğer bir patlıcan dilimini üzerine kapatalım. 
  • 1 kaseye unu,diğer bir kaseye çırpılmış ve hafif tuz eklenmiş yumurtayı ve üçüncü kaseye galeta unumuzu koyalım. 
  • Hazırladığımız çift katlı patlıcanı,önce una ,sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa batırarak kızgın sıvı yağda kızartalım... 
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...