19 Ekim 2014 Pazar

Annem Usulü Yüksük Çorbası

Malzemeler
Hamur için
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
İç Malzemesi İçin
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
Sos İçin
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Ayrıca 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı et suyu
Yapılışı
  • Un ,yumurta ve tuzu yoğurma kabına alıp azar  azar su ilave ederek kulak memesinden sert bir hamur yoğurup yarım saat dinlendirin.
  • Soğanı rendeleyin. Kıyma  ve baharatları katarak mantı içini hazırlayın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan hamurdan iki tane beze yapın.
  • Her bezeyi 2 mm inceliğinde açın. Oklavaya sarılı iken bıçakla uzunlamasına kesin. 
  • Elinizde oluşan şeritlerin kenarına kıymalı harçtan koyup rulo sarın.
  • Sardığınız ruloları elinizle sıkarak hamurun bir birine yapışmasını sağlayın ki açılmasın.
  • Daha sonra yarım cm aralıklarla kesin. Unlayıp tepsiye dizin. Bütün hamur ve iç bitinceye kadar aynı şekilde yapın.
  • Ayırdığınız hamurdan kızartmalık hamur hazırlayın. Kızgın yağda kızartın.
  • 1 bucuk litre kadar su, et suyu, tuz ve haşlanmış nohutu tencereye alın. Kaynayınca hazırladığınız mantıları atıp haşlayın. Bu esnada 1 adet limon suyunu da ekleyin. 15- 20 dakika pişirin.
  • Sos için sarımsakları ezip tavaya alın. Salça, pul biber, naneyi ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine dökün.
  • Servis ederken kızarttığınız kıtır hamurlardan üzerine koyup servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...