Malzemeler
Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
- 200 gr kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Ayrıca 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı et suyu
- Un ,yumurta ve tuzu yoğurma kabına alıp azar azar su ilave ederek kulak memesinden sert bir hamur yoğurup yarım saat dinlendirin.
- Soğanı rendeleyin. Kıyma ve baharatları katarak mantı içini hazırlayın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan hamurdan iki tane beze yapın.
- Her bezeyi 2 mm inceliğinde açın. Oklavaya sarılı iken bıçakla uzunlamasına kesin.
- Elinizde oluşan şeritlerin kenarına kıymalı harçtan koyup rulo sarın.
- Sardığınız ruloları elinizle sıkarak hamurun bir birine yapışmasını sağlayın ki açılmasın.
- Daha sonra yarım cm aralıklarla kesin. Unlayıp tepsiye dizin. Bütün hamur ve iç bitinceye kadar aynı şekilde yapın.
- Ayırdığınız hamurdan kızartmalık hamur hazırlayın. Kızgın yağda kızartın.
- 1 bucuk litre kadar su, et suyu, tuz ve haşlanmış nohutu tencereye alın. Kaynayınca hazırladığınız mantıları atıp haşlayın. Bu esnada 1 adet limon suyunu da ekleyin. 15- 20 dakika pişirin.
- Sos için sarımsakları ezip tavaya alın. Salça, pul biber, naneyi ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine dökün.
- Servis ederken kızarttığınız kıtır hamurlardan üzerine koyup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder