13 Ekim 2014 Pazartesi

Domatesli Bulgur Pilavı


Malzemeler
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • tuz
Yapılışı
  • Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresine alın. Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar sararıncaya kadar kavurun.
  • İrice doğranmış yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salça ve pul biberini ekleyip salçayı ezin. Domates ve bulguru ekleyin.
  • Sıcak su ve tuzunu ilave edip pilavı orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Ben domatesli bulgur pilavını biraz sulu seviyorum. Onun için suyu çok gibi görünsede tam geldi.  Tabi  su miktarı bulgurun cincine göre değişiyor.
  • Yanında turşu ve ayran varsa eee daha ne olsun.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...