Malzemeler
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
- 5-6 su bardağı sıcak su
- tuz
- Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresine alın. Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar sararıncaya kadar kavurun.
- İrice doğranmış yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salça ve pul biberini ekleyip salçayı ezin. Domates ve bulguru ekleyin.
- Sıcak su ve tuzunu ilave edip pilavı orta ateşte pişmeye bırakın.
- Ben domatesli bulgur pilavını biraz sulu seviyorum. Onun için suyu çok gibi görünsede tam geldi. Tabi su miktarı bulgurun cincine göre değişiyor.
- Yanında turşu ve ayran varsa eee daha ne olsun.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder