13 Ekim 2014 Pazartesi

Kışlık Menemen Konservesi

Malzemeler
  • 15 kg domates 
  • 3 kg biber 
  • Kaya Tuzu 
Yapılışı
  • Domatesi yıkadıktan sonra alt kısmına bıçakla birbirine çapraz olacak şekilde iki çizik atın, derin olmasın. 
  • Bir tencereye domatesi örtecek kadar su koyun ve kaynatın. 
  • Domatesi bu suyun içine atın ve 30 saniye bekletin. Bu şekilde domatesin kabuğunun kolayca soyulduğunu göreceksiniz. 
  • Kabuklarını soyduğunuz domatesi küp küp doğrayın. 
  • Biberleri ince ince doğrayın. 
  • Ben yumurta domates kullandım. Yumurta domates etli olduğundan yarısı su olmuyor ve daha bereketli olduğunu düşünüyorum. Biber köy biberi ve biraz da acı sivri biber kullandım. Eğer acı seviyorsanız damak zevkinize göre istediğiniz kadar acı koyabilirsiniz. 
  • Derin ve geniş bir tencereye bir kat domates bir kat biber yerleştirip ocağa alın. 
  • Tuzunu da ilave edip istenilen kıvama gelene kadar kaynatın. 
  • Kavanozları ve kapağı yıkayın. Kapakları sıcak suda 2-3 dakika bekletip kurulayın. Kavanozları da kaynayan suya batırıp bir kaç dakika kaynatın. Çıkarıp ters çevirin. 
  • Domatesler piştikten sonra ocağın altını kapatmadan kavanozlara doldurun. Kavanozun etrafını kağıt havlu ile temizleyip kapağını kapatıp ters çevirin. Üzerine kalın bir şeyler örtüp bir gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...