Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 600 gr brokoli
- Zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- Brokolileri çiçeklerine ayırıp soğuk suya bastırın. Beş dakika kadar suda bekletip iyice yıkayın. Bir tencereye su koyup kaynatın. Su kaynayınca brokolileri suya atıp 1-2 dakika haşlayıp suyunu süzün.
- Soğan, havuç ve kırmızı biberi jülyen doğrayın. Soğan ve zeytin yağını tencereye alıp 1-2 dakika soteleyin. Havuçları ekleyip tencerenin ağzını kapatıp kavurmaya devam edin. Havuçlar hafif yumuşadığında salçasını ilave edip karıştırın.
- Bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip orta kısık ateşte 10 – 15 dakika kadar pişirin. Ağzı kapalı olarak soğutup servis edin.
- Muhteşem bir zeytin yağlı yemeğiniz servise hazır.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder