23 Ekim 2014 Perşembe

Adana Usulü Ekşili Sarma Dolma

Malzemeler
  • 2 büyük domates
  • 2 soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • Salamura asma yaprağı
  • 8'er adet kuru dolmalık kabak ve biber 
  • Biber ve domates salçası
  • Zeytin yağı
  • 1 adet limon
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sosu için
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Zeytin yağı
Yapılışı
  • Salamura yaprağı akşamdan sıcak suya koyup bekletin.
  • Dolmalıkları hafif yumuşayana kadar haşlayın.
  • Soğan, sarımsak, maydanoz, nane, domatesi ince ince doğrayın.
  • Yıkanmış pirinç, salça, limon suyu, yağı ve baharatları koyup iç harcı hazırlayın.
  • Yaprakları sarıp, biberve kabakları doldurduktan sonra tencereye düzgünce yerleştirin.
  • Daha sonra üzerine  zeytinyağında salçayı kavurun, ince kıyılmış sarımsağı, sumak ekşi, tuz, pul biber ve naneyi ekleyin. 2 su bardağı  kaynar su ilave edip sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerine düz bir tabağı ters çevirin.
  • Sarmalar kaynayana kadar orta ateşte , kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...