Malzemeler
- 2 büyük domates
- 2 soğan
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 3,5 su bardağı pirinç
- Salamura asma yaprağı
- 8'er adet kuru dolmalık kabak ve biber
- Biber ve domates salçası
- Zeytin yağı
- 1 adet limon
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
- Zeytin yağı
- Salamura yaprağı akşamdan sıcak suya koyup bekletin.
- Dolmalıkları hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Soğan, sarımsak, maydanoz, nane, domatesi ince ince doğrayın.
- Yıkanmış pirinç, salça, limon suyu, yağı ve baharatları koyup iç harcı hazırlayın.
- Yaprakları sarıp, biberve kabakları doldurduktan sonra tencereye düzgünce yerleştirin.
- Daha sonra üzerine zeytinyağında salçayı kavurun, ince kıyılmış sarımsağı, sumak ekşi, tuz, pul biber ve naneyi ekleyin. 2 su bardağı kaynar su ilave edip sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerine düz bir tabağı ters çevirin.
- Sarmalar kaynayana kadar orta ateşte , kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder