1 Kasım 2014 Cumartesi

Ispanaklı Peynirli Gül Börek


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • Yarım kg ıspanak
  • Yarım kg lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, sıvıyağ
Aralarına sürmek için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı su
  • 2 adet yumurta
Yapılışı
  • Ispanağı iyice yıkayın. Elinizle sıkarak suyunu iyice süzdürün.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.
  • Soğanlar kavrulunca 1 tatlı kaşığı salça ekleyip az daha kavurup lor peynirini ilave edip karıştırın.
  • Doğranmış ıspanakları  ilave edip karıştırıp ocağın altını kapatın.
  • Lor peynirinin sıcaklığı ile ıspanaklar sonecektir.
  • Yufkaları üst üste serip dörde bölün. Her bir parçaya yağlı sostan sürün uzun kenarına ıspanaklı içi yayıp rulo sarın.
  • Sardığımız roluları kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. 
  • Yağlanmış tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
  • Kalan sostan böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...