Malzemeler
- 4 adet yufka
- Yarım kg ıspanak
- Yarım kg lor peyniri
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağı su
- 2 adet yumurta
- Ispanağı iyice yıkayın. Elinizle sıkarak suyunu iyice süzdürün.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.
- Soğanlar kavrulunca 1 tatlı kaşığı salça ekleyip az daha kavurup lor peynirini ilave edip karıştırın.
- Doğranmış ıspanakları ilave edip karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Lor peynirinin sıcaklığı ile ıspanaklar sonecektir.
- Yufkaları üst üste serip dörde bölün. Her bir parçaya yağlı sostan sürün uzun kenarına ıspanaklı içi yayıp rulo sarın.
- Sardığımız roluları kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.
- Yağlanmış tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
- Kalan sostan böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder