4 Kasım 2014 Salı

Bazlama


Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali tekrar tekrar deneyerek sonunda başardım bazlama yapmayı. Her şey bir iki püf noktasında gizli. 
Malzemeler
  • 1 kg un
  • 1 paket instat maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su
Yapılışı
  • Tam buğday unu ve beyaz unu yarı yarıya katıp yoğurma kabına aldım. Tuz ve mayayı ekleyip harmanlayıp ortasını açın.
  • Azar azar su ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Bazlama hamurunun en önemli özelliklerinden biri hamurunun oldukça yumuşak olmasıdır.
  • Yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. 
  • Bezelerin üzerini tekrar örtüp 15 dakika daha dinlendirin.
  • Her bezeyi alıp un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Tavayı ocağa alıp kısık ateşte ısıtın ve hamuru tavaya koyun. Bir dakika kadar bekletip ardından  sürekli çevirerek ya da sağa sola oynatarak pişirin. Bu işlem, bazlamanın daha güzel pişmesini ve bazlama ekmeğinin tavaya yapışmamasını sağlar.Üzerindeki kabarcıkları elinizle hafif bastırın.  
  • Her iki tarafını da güzelce pişirip ocaktan alın. 
  • Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...