- 3 adet orta boy patates
- 3 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı un
- 1 kaşık biber salçası
- Damak tadına göre karabiber, pul biber,nane ve tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile yarım saat ıslatın.
- Patatesin kabuklarını soyup iri parçalara ayırıp haşlayıp suyunu süzün.
- Islanan bulgurun içerisine soğanı rendeleyin. Yumurta, salça ve baharatlarını ekleyip 5-6 dakika yoğurun.
- Ezilmiş patates ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alın avuç içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yuvarlak köfteler yapın.
- Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder