1 Kasım 2014 Cumartesi

Patatesli Bezdirme

Malzemeler
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 kaşık biber salçası
  • Damak tadına göre karabiber, pul biber,nane ve tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
  • Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile yarım saat  ıslatın. 
  • Patatesin kabuklarını soyup iri parçalara ayırıp haşlayıp suyunu süzün.
  • Islanan bulgurun içerisine soğanı rendeleyin. Yumurta, salça ve baharatlarını ekleyip 5-6 dakika yoğurun.
  • Ezilmiş patates ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alın avuç içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yuvarlak köfteler yapın. 
  • Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
  • Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...