13 Ekim 2014 Pazartesi

Supangle

Malzemeler
  • 1 lt süt 
  • 1 sb toz şeker 
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta 
  • 1 silme yemek kaşığı un 
  • 25 gr kakao 
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata 
  • 1 paket vanilya 
  • üzeri için fındık, hindistan cevizi veya istediğiniz bir malzeme 
Yapılışı
  • Sütün içine nişasta, un, kakao, vanilya ve toz şekeri ilave ederek birlikte çırpın. 
  • Karışımı ocağa alın. Sürekli karıştırmaya devam edin. 
  • Sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın ve kaselere boşaltın. 
  • Kaynamaya yakın içine bitter çikolatayı kırarak ilave edin. 
  • Soğuduktan sonra üzerini fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin ve servise hazır hale getirin. 
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...