Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı su
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay kaşığı tuz ( silme)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Nişasta,un
- 500 gr dövülmüş ceviz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 250 gr tereyağı
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Sonra üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.Daha sonrada hamurunu 20 bezeye ayırın.
- Hamurunuz dinlenirken şurubunu hazırlayın, şeker ve suyu bir tencereye koyup 15 dakika orta ateşte kaynatın, sonrada limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Her bir bezeyi nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste koyarak biriktirin.
- İçi için cevizleri dövüp ve şekerle karıştırın.
- Her bir hamuru nişastayla açabildiğiniz kadar ince açın. Nişasta hamuru ince açmaya yardımcı olacaktır. Ben iki tane hamuru birlikte açtım daha kolay oluyor.
- Açtığınız hamurun üzerine 1-2 yemek kaşığı cevizli harçtan yayın ve hamurun bir ucundan başlayarak hamuru oklava sarın, sonrada yavaşça büzerek çıkarın ve tereyağı ile yağladığınız tepsiye ister uzun uzun, ister kıvırarak yerleştirin.
- Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın.
- Sonrada istediğiniz boyutta keserek dilimleyin
- Tatlınız bitince tereyağını eritin ve burmalarınızın üzerine gezdirin.Sonrada 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlınızı fırından alın ve sıcakken soğuk şurubu üzerine dökün.
- Şurubunu çektikten sonra servis edin.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder