14 Ekim 2014 Salı

Sarı Burma Tatlısı

Malzemeler
  • 2 adet yumurta 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ 
  • 1 kahve fincanı su 
  • 1 kahve fincanı süt 
  • 1 çay kaşığı tuz ( silme) 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un 
Açmak için
  • Nişasta,un
İç harcı için
  • 500 gr dövülmüş ceviz 
  • 4 yemek kaşığı şeker 
Üzeri için
  • 250 gr tereyağı 
Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker 
  • 4,5 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
Yapılışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Sonra üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.Daha sonrada hamurunu 20 bezeye ayırın. 
  • Hamurunuz dinlenirken şurubunu hazırlayın, şeker ve suyu bir tencereye koyup 15 dakika orta ateşte kaynatın, sonrada limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. 
  • Her bir bezeyi nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste koyarak biriktirin. 
  • İçi için cevizleri dövüp ve şekerle karıştırın. 
  • Her bir hamuru nişastayla açabildiğiniz kadar ince açın. Nişasta hamuru ince açmaya yardımcı olacaktır. Ben iki tane hamuru birlikte açtım daha kolay oluyor. 
  • Açtığınız hamurun üzerine 1-2 yemek kaşığı cevizli harçtan yayın ve hamurun bir ucundan başlayarak hamuru oklava sarın, sonrada yavaşça büzerek çıkarın ve tereyağı ile yağladığınız tepsiye ister uzun uzun, ister kıvırarak yerleştirin. 
  • Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. 
  • Sonrada istediğiniz boyutta keserek dilimleyin 
  • Tatlınız bitince tereyağını eritin ve burmalarınızın üzerine gezdirin.Sonrada 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 
  • Pişen tatlınızı fırından alın ve sıcakken soğuk şurubu üzerine dökün. 
  • Şurubunu çektikten sonra servis edin. 
  • Afiyet Olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...