19 Şubat 2014 Çarşamba

Ebru Kek

Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  • Yumurtaları toz şekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. 
  • Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Un kabartma tozu ve vanilya ekleyin. 
  • Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın. 
  • Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak bir kepçe kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır. 
  • Kek hamurunun hepsini döktükten sonra eğer tam yayılmamış ise tepsiyi hafif eğerek her yerine yayılmasını sağlayın. 
  • Bir kürdan yardımıyla şekiller yapın.. 
  • 170 dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirin ve ılıyınca servis yapın. 
  • Afiyet olsun.
Not: kakaolu kek hamuruna bir çay kaşığı tarçın ilavesi çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...