Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yumurtaları toz şekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un kabartma tozu ve vanilya ekleyin.
- Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
- Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak bir kepçe kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
- Kek hamurunun hepsini döktükten sonra eğer tam yayılmamış ise tepsiyi hafif eğerek her yerine yayılmasını sağlayın.
- Bir kürdan yardımıyla şekiller yapın..
- 170 dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirin ve ılıyınca servis yapın.
- Afiyet olsun.
Not: kakaolu kek hamuruna bir çay kaşığı tarçın ilavesi çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder