5 Şubat 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Börülce

Malzemeler
  • 500 gr taze börülce
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyaği
Hazırlanışı
  • Soğan, domates ve sarimsagi soyup uzun uzun doğrayın.
  • Börülceleri yıkayın saplarını ayıklayıp doğrayın.
  • Tencereye soğanları, börülceleri domates ve sarimsagi yayın.
  • Üzerine zeytinyağı ve tuzunu ekleyin.
  • Kapağını kapatın 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sicak su ekleyip kapağını kapatın. Suyu azalırsa biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Börülceler yumuşayana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...