2 Şubat 2014 Pazar

Portakallı Fındıklı Lokum


Uzun süredir lokum yapmaya heveslendim ve bugüne kısmet oldu. Hem cevizlisini hem de fındıklısını yaptım. Hepsi de nefis oldular. İlk yaptığım şeyleri her gördüğüm insana tattırıyorum. Hem misafirlerim hem de ev halkım çok beğendiler.
Malzemeler:
  • 15-20 adet kırılmış fındık yada ceviz 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi 
  • 3 su bardağı şeker 
  • 4,5 su bardağı su 
  • 1 su bardağı mısır nişastası 
  • 2 su bardağı portakal suyu 
  • Bir diş büyükçe limon tuzu 
Yapılışı
  • Şeker, 3 su bardağı su ve limon tuzunu tencereye koyup ocağın en küçük gözüne alıp arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kabarcıklar çıkana kadar kaynatın. 
  • Diğer tarafta kalan su, portakal suyu ve nişastayı ayrı bir kapta karıştırın. 
  • Kaynayan şerbete hızlaca karıştırarak yavaş yavaş dökün. 
  • Yoğunlaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra çırpma teli ile sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Dibine tutturmayın. Şeffaf ve akıcı bir görüntüsü olacak. 
  • Ocağı kapatıp fındık yada ceviz ekleyin. Orta boy kare bir tepsiye yağlı kağıt serin. Lokumu döküp eşit dağıtın. Kalınlığı 1 cm kadar olmalı. 
  • Buzdolabına koyup bir saat bekletin. 
  • Dolaptan çıkarıp küçük küçük dilimleyin. Dilimlediğiniz lokumları bolca hindistan cevizine bulayıp bir gün bekletin. 
  • Enfes portakal aromalı lokumlar hazır. 
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...