Malzemeler:
- 15-20 adet kırılmış fındık yada ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 3 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı portakal suyu
- Bir diş büyükçe limon tuzu
- Şeker, 3 su bardağı su ve limon tuzunu tencereye koyup ocağın en küçük gözüne alıp arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kabarcıklar çıkana kadar kaynatın.
- Diğer tarafta kalan su, portakal suyu ve nişastayı ayrı bir kapta karıştırın.
- Kaynayan şerbete hızlaca karıştırarak yavaş yavaş dökün.
- Yoğunlaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra çırpma teli ile sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Dibine tutturmayın. Şeffaf ve akıcı bir görüntüsü olacak.
- Ocağı kapatıp fındık yada ceviz ekleyin. Orta boy kare bir tepsiye yağlı kağıt serin. Lokumu döküp eşit dağıtın. Kalınlığı 1 cm kadar olmalı.
- Buzdolabına koyup bir saat bekletin.
- Dolaptan çıkarıp küçük küçük dilimleyin. Dilimlediğiniz lokumları bolca hindistan cevizine bulayıp bir gün bekletin.
- Enfes portakal aromalı lokumlar hazır.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder