Malzemeler
- 100 gr erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet yumurta (sarısı hamur için, beyazı üzeri için)
- 1 su bardağı sulu ev yoğurdu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
- 1 yumurtanın akı
- Susam
- Yumurta sarısı, zeytinyağı, ılınmış tereyağı ve yoğurdu derince bir kaba alıp karıştırın. Kuru malzemeyi ekleyip şekil verilebilen yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin. Daha sonra önce yumurta akına daha sonra susama batırıp tepsiye dizin.
- Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder