Patatesli Bazlama
Malzemeler- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket instant maya
- Aldığı kadar un
İç harcı
- 5 adet patates haşlanmış rendelenmiş
- 1adet rendelenmiş soğan
- 1 Kaşık biber salçası
- Tuz-karabiber-pul biber
- Sıvıyağ
- Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Yarım saat kadar üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.
- Patatesi haşlayıp kavurun.
- Hamuru 12 eşit bezeye bölüp yuvarlayın.
- Hazırlayıp soğuttuğumuz iç harcı da 12 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
- Merdane veya el yardımıyla çay tabağından az büyükçe bezemizin ilkini açın tam ortasına patates topundan koyun.
- Kenarlardan ortada toplayarak yuvarlayın.
- Unlanmış tezgahta önce elinizle hafifçe bastırarak sonra merdane ile incelterek açın..
- Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı veya sıvıyağla önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın..
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder