7 Haziran 2016 Salı

Velibah / Çerkez Gözlemesi


Patatesli Bazlama
Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı

  • 5 adet patates haşlanmış rendelenmiş
  • 1adet rendelenmiş soğan
  • 1 Kaşık biber salçası
  • Tuz-karabiber-pul biber
  • Sıvıyağ
Yapılışı
  • Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Yarım saat kadar üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.
  • Patatesi haşlayıp kavurun.
  • Hamuru 12 eşit bezeye bölüp yuvarlayın.
  • Hazırlayıp soğuttuğumuz iç harcı da  12 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
  • Merdane veya el yardımıyla çay tabağından az büyükçe bezemizin ilkini açın tam ortasına patates topundan  koyun.
  • Kenarlardan ortada toplayarak yuvarlayın.
  • Unlanmış tezgahta önce elinizle hafifçe bastırarak sonra merdane ile incelterek açın..
  • Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı  veya sıvıyağla önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak servis yapın..
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...