22 Haziran 2016 Çarşamba

Patlıcanlı Ekmek Kebabı


 Malzemeler
  • 1 adet bayat somun ekmek
  • 250 gr. Kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
  • 3 adet kemer patlıcan
Üzeri için
  • 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt 
  • 2diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 
  • toz kırmızı biber
Yapılışı
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Daha sonra yıkayıp kurulayın.
  • Patlıcanları bol yağda kızartın.
  • Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın.
  • Patlıcanları ekmeklerin üzerine döşeyin.
  • Soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. İçine kıymayı ekleyip kavurun.
  • Domatesi doğrayıp  ilave edin. Domates suyunu çekmeye yakın baharatları ekleyin.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin.
  • Harç sıcakken ekmek ve patlıcanların üzerine döküp yayın.
  • En üste sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...