- 1 adet bayat somun ekmek
- 250 gr. Kıyma
- 2 adet orta boy domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- 3 adet kemer patlıcan
- 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt
- 2diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- toz kırmızı biber
- Patlıcanları küp küp doğrayıp 20 dakika tuzlu suda bekletin.
- Daha sonra yıkayıp kurulayın.
- Patlıcanları bol yağda kızartın.
- Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın.
- Patlıcanları ekmeklerin üzerine döşeyin.
- Soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. İçine kıymayı ekleyip kavurun.
- Domatesi doğrayıp ilave edin. Domates suyunu çekmeye yakın baharatları ekleyin.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Harç sıcakken ekmek ve patlıcanların üzerine döküp yayın.
- En üste sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın.
- Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder