- 300 az yağlı kıyma
- 2 dilim ufalanmış bayat ekmek
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 4 Diş rendelenmiş sarımsak
- Birkaç dal kıyılmış maydanoz
- Karabiber, kekik ve tuz
- 3 Adet büyük boy rendelenmiş domates
- 2 diş sarımsak
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber ve tuz, pul biber
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
- 2-3 Adet yeşil biber
- Köfte için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.
- Küçük parçalar kopartıp, şekil verdikten sonra üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
- Dinlenen köfteleri yapışmaz tavada hafiften kızartın.
- Domatesleri ve sarımsağı rendeleyin.
- Tavaya yağ ilave edip biberleri soteleyin.
- Domatesi, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip bir miktar pişirin.(hafif sulu kıvamda kalmalı )
- Hafif kızaran köfteleri güveçlere yerleştirip üzerlerine sosdan eşit şekilde dökün.
- Fırına verip 10-15 dakikaya yakın bir süre pişirin.
- Fırından çıkartılan köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin ve 5 dakika daha kaşarlar eriyip pembeleşene kadar pişirin.
- Kaşar peynirinin miktarını damak tadınıza göre ayarlayın ve ayrıca çok yağlı bir kaşarsa dikkat edin köfteniz çok yağlı olabilir, bu yüzden sosunu hazırlarken yağ miktarınıda dikkat etmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder