10 Haziran 2016 Cuma

Güveçte Domates Soslu Kaşarlı Köfte

Malzemeler
  • 300 az yağlı kıyma
  •  2 dilim ufalanmış bayat ekmek 
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 4 Diş rendelenmiş sarımsak
  • Birkaç dal kıyılmış maydanoz
  • Karabiber, kekik ve tuz
Sos İçin
  • 3 Adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber ve tuz, pul biber
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
  • 2-3 Adet yeşil biber
Yapılışı
  • Köfte için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.
  • Küçük parçalar kopartıp, şekil verdikten sonra üzerini kapatıp buzdolabında  1 saat bekletin.
  • Dinlenen köfteleri yapışmaz tavada hafiften kızartın.
  • Domatesleri ve sarımsağı rendeleyin.
  • Tavaya yağ ilave edip biberleri soteleyin.
  • Domatesi, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip bir miktar  pişirin.(hafif sulu kıvamda kalmalı )
  • Hafif kızaran köfteleri güveçlere yerleştirip üzerlerine sosdan eşit şekilde dökün.
  • Fırına verip 10-15 dakikaya yakın bir süre pişirin.
  • Fırından çıkartılan köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin ve 5 dakika daha kaşarlar eriyip pembeleşene kadar pişirin.
  • Kaşar peynirinin miktarını damak tadınıza göre ayarlayın ve ayrıca çok yağlı bir kaşarsa dikkat edin köfteniz çok yağlı olabilir, bu yüzden sosunu hazırlarken yağ miktarınıda dikkat etmelisiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...