8 Haziran 2016 Çarşamba

Nektarin Soslu Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un+nişasta karışımı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Nektarin sosu için
  • 4-5 tane nektarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
  • Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını da ekleyip en az 5 dakika mikserle çırpın.
  • Hafifçe suyla ıslattığınız orta boy tepsiye karışımı dökün ve üzerini düzeltin.
  • Nektarinlerin çekirdeğini çıkartın, dilimleyin ve şekerle beraber pişirin.
  • Nektarin iyice yumuşayınca blendırdan geçirip püre yapın, nişastayı katıp karıştırarak katılaşana kadar pişirin.
  • Muhallebiyi dolaptan alıp biraz bekletin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirin ve çukur kısma nektarinli pelteyi dökün.
  • Dolapta 3-4 saat dinlendirdiğiniz tatlınız servise hazır. 
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...