- 4,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un+nişasta karışımı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 tane nektarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alın.
- Vanilya ve tereyağını da ekleyip en az 5 dakika mikserle çırpın.
- Hafifçe suyla ıslattığınız orta boy tepsiye karışımı dökün ve üzerini düzeltin.
- Nektarinlerin çekirdeğini çıkartın, dilimleyin ve şekerle beraber pişirin.
- Nektarin iyice yumuşayınca blendırdan geçirip püre yapın, nişastayı katıp karıştırarak katılaşana kadar pişirin.
- Muhallebiyi dolaptan alıp biraz bekletin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirin ve çukur kısma nektarinli pelteyi dökün.
- Dolapta 3-4 saat dinlendirdiğiniz tatlınız servise hazır.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder