25 Haziran 2016 Cumartesi

Lavaş


Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
Yapılışı
  • Yoğurma kabına unu alın. Ortasına  tuz  ve  mayayı  ekleyip  azar azar  su  ekleyerek  hamuru  yoğurun.
  • Hamur  ele  yapışmayan  kıvama  gelince  üzerini  örtün ve mayalanmaya  bırakın.
  • Hamuru  10-12  eşit  bezeye  bölün ve pasta  tabağı  büyüklüğünde  açın.
  • Açtığınız  hamuru  teflon  tavada  önlü arkalı  pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...