Malzemeleri
- 5 adet orta boy patates
- Kızartmak için sıvıyağ
- 300 gr kıyma
- 1 soğan
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 1 kaşık salça
- Pul biber, karabiber
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
- Domates
- Biber
- Soğan halkaları
- Patatesleri soyup halka şeklinde doğrayın ve tuzlayıp kızartın.
- Bir tavada zeytin yağı ile beraber kıymayı suyunu çekene kadar kavurun.
- Soğanı da ilave edip sararıncaya kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip karıştırın.
- Tuz, karabiber, pul biber ve ince doğranmış maydanozları da ekleyip altını kapatın.
- Tepsiye kızarmış patateslerin bir bölümünü dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı sosu yayın.
- Kıymalı sosun üzerine tekrar patatesleri dizin.
- Halka halka doğradığınız domatesleri, soğan ve biberleri en üste dizin. Üzerine göz kararı sıcak salçalı su ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
- Üzerine alüminyum folyo kapatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder