30 Ağustos 2017 Çarşamba

Zeytinyağlı Semizotu

Malzemeleri
  • 1 bağ semiz otu
  • 1 adet domates
  • 1 tatlıkaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • tuz
  • zeytinyağı
  • 1 çay bardağı et suyu
Yapılışı
  • Semiz otunu temizleyip iyice yıkayıp süzün.
  • Sapları ile birlikte normal büyüklükte doğrayin. 
  • Soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar zeytinyağında kavurun.
  • Pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
  • Minik doğranmış domates, semiz otunu ilave edip tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Üzerine et suyunu ilave edin.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Yumuşayınca altını kapatıp dinlendirin. 
  • Ilık olarak sarimsakli yoğurt ile servis edin.
  • Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...