17 Ağustos 2017 Perşembe

Kiraz Reçeli

Malzemeler
  • 1 kg. Kiraz
  • 3 su bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Yapılışı
  • Kirazları yıkayıp ayıklayın. 
  • Sap kısmına yakın bir yerden bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
  • Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az  bir gece dışarıda bekletin.
  • 1.5 çay bardağı su ekleyip ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Üzerinde köpükler birikmeye başlayınca, sık sık bu köpükleri kevgirle alın.
  • Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa limon suyunu ilave edin.
  • Bir iki tikirdadiktan sonra ocaktan alın.
  • Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Vakumlama reçelin daha dayanıklı olmasını sağlıyor.
  • Soğuduktan sonra karanlık ve serin bir yere kaldırın.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...