- 1 kg. Kiraz
- 3 su bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- Kirazları yıkayıp ayıklayın.
- Sap kısmına yakın bir yerden bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
- Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az bir gece dışarıda bekletin.
- 1.5 çay bardağı su ekleyip ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Üzerinde köpükler birikmeye başlayınca, sık sık bu köpükleri kevgirle alın.
- Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
- Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa limon suyunu ilave edin.
- Bir iki tikirdadiktan sonra ocaktan alın.
- Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Vakumlama reçelin daha dayanıklı olmasını sağlıyor.
- Soğuduktan sonra karanlık ve serin bir yere kaldırın.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder