15 Ağustos 2017 Salı

Kapitalist Tuzaklar

AVM kültürü kapitalizmin en dahiyane fikirlerinden biridir. Kocaman döner kapılardan girdiğinizde sizi cafcaflı ışıklar ve egzotik kokular karşılar. Buyuleme çalışmaları alışveriş merkezine adımızı attığınız ilk anda bambaşka bir dünyaya çeker sizi.
Avmlerin iç mekan tasarımları insanlara büyülü bir dünyanın rahatlığı içinde alışveriş rahatlığı sunar. Çeşitli promosyon ve aktivitelerle bu etki güçlendirilir
Her mağazanın sabah öğleden sonra ve akşam ki müşterileri icin tasarladığı fon müzikleri sizin gün içindeki enerjinize göre hazirlanmistir.

Mağazanın giriş ve çıkış kapıları sizi tüm mağazayı gezdirecek şekilde ayarlanmıştır. Bir de indirim varsa of tadından yenmez. Aslında indirim dedikleri şey o ürünlerin kar payi ile sattıkları gerçek fiyatıdır.

Bütün bir avmyi gezip en üst kata çıktığınızda oyun ve eğlence alanları ve enfes kokular karşılar sizi. Artık karnınız açıkmıştır, biraz dinlenmek istersiniz. Çocuğunuz oyun alanında keyifle eğlenirken sizde kahvenizi yudumlarsiniz.

Cebinizdeki tum parayı gerekli-gereksiz şeylere yatırıp beş parasız ama elleri dolu bir şekilde evinize donersiniz.

Aslında tüm kurgu kapitalizmin insanların eline geçeni ustalıkla geri almasından ibaret.
Bakmasını bilene.
                                            Ümmü Nur Kağan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...