27 Temmuz 2017 Perşembe

Yufka Ekmek

Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt (olmasa da olur)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Su
Yapılışı
  • Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  • Yoğurt, tuz ve azar azar suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
  • Annem ekşi ayran koyardı hamura güzel kızarsın diye.
  • Hamuru yarım saat dinlendirin.
  • Yufkaları pisireceginiz tavanın büyüklüğüne göre beze hazırlayın.
  • Ben ceviz büyüklüğünde 20 beze yaptım.
  • Her bezeyi tavanın büyüklüğünde incecik açın.
  • Açtığınız yufkaları ısınmış tavada arkalı önlü pişirin.
  • Üst üste koyup biriktirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...