8 Temmuz 2017 Cumartesi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


Malzemeler
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1,5 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • 4 su bardağı su
Yapılışı
  • Yeşil mercimeği 2-3 saat ıslatın. 
  • Islanmış mercimeği yıkayıp ocağa alın 5 dakika haşlayın. 
  • Haşlandıktan sonra suyunu süzüp kenara alın.
  • Soğanı minik minik doğrayın. 
  • Pilav tenceresine zeytin yağını soğanları ilave edip soğanlar sararana kadar kavurun. 
  • Salçasını ilave edip az daha kavurup bulgur ve yeşil mercimeği ekleyin.
  • Tuz ve sıcak suyu ilave edip orta kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  • Bazı bulgurlar suyu çok çeker. 
  • Eğer bulgurunuz fazla su çeken bir bulgursa ona göre suyunu ilave edin.
  • Pişen pilavınızı demlendirip sıcakken servis edin. 
  • Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...