Malzemeler
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytin yağı
- Tuz
- 4 su bardağı su
- Yeşil mercimeği 2-3 saat ıslatın.
- Islanmış mercimeği yıkayıp ocağa alın 5 dakika haşlayın.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzüp kenara alın.
- Soğanı minik minik doğrayın.
- Pilav tenceresine zeytin yağını soğanları ilave edip soğanlar sararana kadar kavurun.
- Salçasını ilave edip az daha kavurup bulgur ve yeşil mercimeği ekleyin.
- Tuz ve sıcak suyu ilave edip orta kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Bazı bulgurlar suyu çok çeker.
- Eğer bulgurunuz fazla su çeken bir bulgursa ona göre suyunu ilave edin.
- Pişen pilavınızı demlendirip sıcakken servis edin.
- Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder