30 Kasım 2016 Çarşamba

Kabak Tatlısı

Malzemeler
  • 1 kg kabak
  • 2,5 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 5-6 adet karanfil
  • Üzeri için ceviz
Yapılışı
  • Balkabaklarını istediğiniz kalınlıkta doğrayıp geniş bir tencere tek sıra halinde dizin. Üzerine şeker serpin. 
  • Yarım çay bardağı suyu ve karanfilleri ilave ettikten sonra ocağa alıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. 
  • Tüm pişme süresi yaklaşık 50-55 dakika. 
  • Pişince ateşten alın ve soğumaya bırakın. 
  • Soğuyan tatlıyı servis tabağına alıp ceviz ile süsleyip servis edin. 
  • Afiyet Şifa Olsun. 
Not : Eğer zamanınız genişse su koymanıza gerek yok. Bir gece önceden şekere yatırıp ertesi gün pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...