Malzemeler
- 1 kg kabak
- 2,5 su bardağı şeker
- yarım çay bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- Üzeri için ceviz
Yapılışı
- Balkabaklarını istediğiniz kalınlıkta doğrayıp geniş bir tencere tek sıra halinde dizin. Üzerine şeker serpin.
- Yarım çay bardağı suyu ve karanfilleri ilave ettikten sonra ocağa alıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Tüm pişme süresi yaklaşık 50-55 dakika.
- Pişince ateşten alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlıyı servis tabağına alıp ceviz ile süsleyip servis edin.
- Afiyet Şifa Olsun.
Not : Eğer zamanınız genişse su koymanıza gerek yok. Bir gece önceden şekere yatırıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder