3 Kasım 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Malzemeler
  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, zeytinyağı
Yapılışı
  • Minik minik doğradığınız soğanı ve havucu tencereye alıp zeytinyağında kavurun.
  • Pırasaları yıkayıp  parmak kalınlığında doğrayın.
  • Kavrulan soğanlara salçayı ilave edip ezin.
  • Doğranmış pırasayı koyup nazikçe karıştırın.
  • Tuz şeker ve sıcak suyu ekleyip pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. 
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...