2 Kasım 2016 Çarşamba

Çökelek Kavurması

Malzemeler
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 500 gram çökelek
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir çimdik kekik
  • 5-6 kaşık zetinyağı
Hazırlanışı
  • Soğanı küçük küçük doğarayın ve kavurmak için küçük bir tencereye alın.
  • Yağı ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Yeteri kadar pembeleşince pul biber katın.
  • Pul biberi acıyı seviyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz.
  • Pul biberi de iyice karıştırdıktan sonra çökeleği katıp iyice karıştırıp, ocaktan alın.
  • Çökelek kavurmamız servise hazır. 
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...