16 Kasım 2016 Çarşamba

Kuru İncir Reçeli

Malzemeler
  • 500 Gr kuru incir
  • 4 Su bardagi su
  • 3 Su bardagi seker
  • 1/2 Limon suyu
Yapilisi
  • Ilk olarak suyu ve sekeri derin bir tencereye koyup seker eriyene kadar karistirin.
  • Ardindan tencereyi ocağa koyup yüksek ateste 20 dakika kaynamaya birakin.
  • Kaynayan suya yarim limon suyunu dökün ve 10 dk. kadar daha kaynatin.
  • İncirleri 3’e 4’e kesin ve hazir olan serbete ekleyip reçel kıvamını alana kadar daha kaynatin.
  • Cevizleri suda yikayip süzün ve onuda incirlerin üzerine ekleyip karistirin.(isteğe bağlı)
  • Hazir olan receli ocaktan alip sogumaya birakin.
  • Soğuyan cevizli kuru incir recelini cam kavanozlara doldurun…
Not: Ben reçellerimi sıcak sıcak kavanozkara doldurup ters çevirip bir gece beklettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...