Malzemeler
- 500 Gr kuru incir
- 4 Su bardagi su
- 3 Su bardagi seker
- 1/2 Limon suyu
Yapilisi
- Ilk olarak suyu ve sekeri derin bir tencereye koyup seker eriyene kadar karistirin.
- Ardindan tencereyi ocağa koyup yüksek ateste 20 dakika kaynamaya birakin.
- Kaynayan suya yarim limon suyunu dökün ve 10 dk. kadar daha kaynatin.
- İncirleri 3’e 4’e kesin ve hazir olan serbete ekleyip reçel kıvamını alana kadar daha kaynatin.
- Cevizleri suda yikayip süzün ve onuda incirlerin üzerine ekleyip karistirin.(isteğe bağlı)
- Hazir olan receli ocaktan alip sogumaya birakin.
- Soğuyan cevizli kuru incir recelini cam kavanozlara doldurun…
Not: Ben reçellerimi sıcak sıcak kavanozkara doldurup ters çevirip bir gece beklettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder