3 Kasım 2016 Perşembe

Pırasa Mücveri

Malzemeleri
  • 3 dal pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
  • Temizleyip yıkadığım pırasa yapraklarını ince ince kıydım.
  • Geniş bir karıştırma kabına pırasalar ile birlikte yumurta, tuz, lor peyniri, pul biber  ve unu alın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Tavaya sıvı yağ döküp ocağın altını açın. 
  • Kızgın yağda orta ısılı ateşte  karışımdan bir kaşık bırakıp üzerini hafif kaşığın tersiyle düzeltip kızartın.
  • Mücverlerin arka kısımlarını çevirerek kızarttıktan sonra fazla yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın.
  • Fazla yağlarını çeken mücverlerini servis tabağına  alın.
  • Tercihe göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin ama bizim öyle bir imkanımız olmadı. Tavadan çıkan mideye düştü😂😂😂
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...