14 Kasım 2015 Cumartesi

Evde Etli Pide

Malzemeler
Hamuru için
  • 8 sb un
  • Ilık su
  • Tuz
  • 1 paket instantmaya
İç harcı
  • 400 gr yağlı kıyma
  • 3 adet iri domates
  • 3 adet iri soğan
  • 3-4 sivri biber
  • Sıvı yağ (gerekirse)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
  • Un tuz ve mayayı karıştırın.
  • Azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur, ekmek hamuru kıvamında olacak (ne sert, ne yumuşak) 30-40 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakın.
  • Küçük küçük kesilmis soğan, domates ve biberi kıymaya ekleyin. Baharat ve tuzunu ilave edip yoğurun. Duruma göre yarım çay bardağı sıvı yağ dökün. Benim kıymam yağlı olduğu için eklemedim  (harcı yumuşak olacak, köfte gibi değil).
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde 12 beze yapın. 
  • Her bezeyi uzunlamasına açın. Üzerine kıymalı harçtan koyup yayın kenarlarını üzerine kıvırın. 
  • 220 derecede kızarana kadar pişirin. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın. 
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...