- 350 gram kuşbaşı et
- 3 adet patates
- 3 adet Patlıcan
- 2 adet domates
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Yağ
- Tuz
- Karabiber
- Patatesler ve patlıcanları uzun ince parmak şeklinde doğrayın ve kızartarak kaba yerleştirin.
- Tencerede etleri suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ( ben düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşladım).
- Yağ ve soğanı ekleyip kavurun. Domatesin bir tanesi küçük doğrayarak tencereye ekleyin ve domateste suyunu bırakıp çekene kadar kavurun karabiberi ekleyip acaktan alın.
- Kavrulan eti patates ve patlıcanların bulunduğu kabın tam ortasına koyun.
- Geriye kalan domatesi yeşil biberi varsa kırmızı biberi dilimleyerek etin etrafına sırayla dizin.Bir bardak su(haşladığım etin suyunu kullandım), 1 yemek kaşığı salça ve tuzu karıştırarak kaşık yardımı ile tepsiye dökün.
- 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder