15 Kasım 2015 Pazar

Parmak Kebabı

Malzemeler
  • 350 gram kuşbaşı et
  • 3 adet patates
  • 3 adet Patlıcan
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
  • Patatesler ve patlıcanları uzun ince parmak şeklinde doğrayın ve kızartarak kaba yerleştirin.
  • Tencerede etleri suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ( ben düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşladım).
  • Yağ ve soğanı ekleyip kavurun. Domatesin bir tanesi küçük doğrayarak tencereye ekleyin ve domateste suyunu bırakıp çekene kadar kavurun karabiberi ekleyip acaktan alın.
  • Kavrulan eti patates ve patlıcanların bulunduğu kabın tam ortasına koyun.
  • Geriye kalan domatesi yeşil biberi varsa kırmızı biberi dilimleyerek etin etrafına sırayla dizin.Bir bardak su(haşladığım etin suyunu kullandım), 1 yemek kaşığı salça ve tuzu karıştırarak kaşık yardımı ile tepsiye dökün. 
  • 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...