- 1 kg ıspanağın kökleri
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 4-5 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım limonın suyu
- Tuz
- Ispanaklar yıkanır, kökleri yapraklara kadar kesilerek ayrılır ve 1 er cm uzunluğunda doğranır.
- Yeşil mercimeği önceden ıslattım. daha sonra ocağa alıp 4-5 dakika haşlayıp süzdüm.
- Bir tencere içinde soğanı yağ ilave edip iyice kavurun. Salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. üzerine ıspanak kökleri haşlanmış mercimek, nohut ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin.
- 1,5-2 bardak su koyup pişirin. Pişmesine yakın bir kasede ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kuru naneyi karıştırıp yemeğin üzerine dökün, bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.
- Sıcak veya soğuk servis yapın.
- Afiyet Şeker Olsun...
- Ispanak alırken kökleri iri olanlar tercih edilmelidir.
- Çok lezzetli hemde çok hafif bir yemektir.
- Limon ve sarımsak tercihe göre fazlalaştırılabilir.
- Ekşice bir yemektir.
- Yapması çok kolay ve pratiktir.
- Çok sulu bir yemek değildir, suyunun az olması gerekir.
- Salça koymayabilirsiniz ancak ben koymayı tercih ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder