- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı dolusu (2 yk nişasta+3yk un karışımı)
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Keki ıslatmak için 1 sb süt
- 1 paket bitter çikolata (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı ceviz
- Muz
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp köpürüp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın. vanilya ve kabartma tozunu una karıştırıp sıvı karışıma ekleyip çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen tepsiye döküp yayın.
- Pasta kekinizi önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin, kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın.
- Soğuduktan sonra ikiye kesin.
- Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Vanilyayı karıştırın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Arada karıştırın ki kabuk tutmasın.
- Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Soğuyan kremaya çırpılmış krem şantiyi ekleyip birbine karışıncaya kadar çırpın.
- Pastayı istediğimiz gibi süsleyebiliriz artık.
- Aralarına muz dilimleri ceviz ve çikolata parçaları koyun.
- Bir gece dinlendirip servis edin.
Not
- Keki kelepçeli kalıpta yapabilirsiniz. Ben garanti olsun diye dikdörtgen tepsi tercih ettim.
- Kabartma tozunu fazla kabarmasın diye 1 tatlı kaşığı ilave ettim.
- Aralarına ve üzerine koyacağınız malzeme tamamen size kalmış.
- Muz dilimleri kararmasın diye 1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp muz dilimlerini bu şerbete bulayıp öyle kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder