14 Kasım 2015 Cumartesi

Muzlu Çikolatalı Yaş Pasta

 Pandispanya keki
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Pasta Kreması
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı dolusu (2 yk nişasta+3yk un karışımı)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Keki ıslatmak için 1 sb süt
  • 1 paket bitter çikolata (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Muz
Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp köpürüp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın. vanilya ve kabartma tozunu una karıştırıp   sıvı karışıma ekleyip çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen  tepsiye döküp yayın.
  • Pasta kekinizi  önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin, kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın.
  • Soğuduktan sonra ikiye kesin.
  • Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Vanilyayı karıştırın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Arada karıştırın ki kabuk tutmasın.
  • Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Soğuyan kremaya çırpılmış krem şantiyi ekleyip  birbine karışıncaya kadar çırpın.
  • Pastayı istediğimiz gibi süsleyebiliriz artık.
  • Aralarına muz dilimleri ceviz ve çikolata parçaları koyun.
  • Bir gece dinlendirip servis edin.

Not
  • Keki kelepçeli kalıpta yapabilirsiniz. Ben garanti olsun diye dikdörtgen tepsi tercih ettim.
  • Kabartma tozunu  fazla kabarmasın diye 1 tatlı kaşığı ilave ettim.
  • Aralarına ve üzerine koyacağınız malzeme tamamen size kalmış.
  • Muz dilimleri kararmasın diye 1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp muz dilimlerini bu şerbete bulayıp öyle kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...