- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 2-3 adet kırmızı közlenmiş biber
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 4-5 adet yeşil soğan yada 1 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- 5-6 adet kornişon salatalık
- 5-6 adet biber turşusu
- Limon
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yeşil mercimeği önceden ıslatın bu mercimeğin dağılmadan kolay pişmesini sağlar.
- Dağılmayacak şekilde haşlayın ve süzün.
- Havucu küp küp doğrayıp yumuşayana kadar haşlayın.
- Geniş bir kaseye mercimeği alın.
- Üzerine mısır ve havucu ekleyin.
- Közlenmiş biberi, soğanı, maydanozu, salatalık ve biber turşusunu ufak ufak doğrayıp ekleyin.
- Zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Tabaklara koyup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder