3 Ekim 2015 Cumartesi

Acı Ezme - Kahvaltılık Acı Sos

Tarif sevgili gisi tasarım'dan.
Malzemeler:

  • 2 buçuk kilo domates
  • 1 kilo kırmızı biber
  • 6-7 baş sarımsak
  • 100 gr. cin biber
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 demet maydanoz
Yapılışı
  • Domatesleri soyun.
  • Kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayın.
  • Cin biberleri 1cm kalınlığında doğrayın.
  • Sarımsakları soyup, ufaltın.
  • Soyduğumuz domatesleri ve kırmızı biberleri mutfak robotundan çok iyi şekilde çekin.
  • (Önemli bir not benim mutfak robotum bozulduğu için sebzeleri irice doğrayıp pişirdikten sonra blendırdan çektim:)
  • Robotta çektiğimiz domates ve kırmızı biberleri bir tencereye alıp, tuzunu atın ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saatten fazla kaynatın.
  • Sıvıyağı, sirkeyi, cin biberi ve sarımsağı koyup 20-25dk kadar kaynatmaya devam edin.
  • Kapatmaya yakın, robottan çektiğimiz ya da elde doğradığımız maydanozu ilave edin.
  • Sos iri gözenekler oluşturup ocağın her tarafını batırdığında ocaktan alın.
Şefin Notu
  • Bu ezme, bir nevi turşu gibi olduğu için, konserve menemendeki gibi kavanozuna kaynar su işlemleri yapmamıza gerek yok. 
  • Normal şekilde, kavanozlara pay ettikten sonra ağızlarını sıkıca kapatıp ve en az 6 ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...