3 Ekim 2015 Cumartesi

Biberli Ekmek

Malzemeler
Hamur için
  • 8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üst Harcı için
  • 3 adet iri kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 250 gr lor peyniri ya da herhangi bir peynir
  • 5 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Arzuya göre ceviz
  • Tuz
Yapılışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın.
  • Soğan domates biberleri ve sarımsakları minik minik doğrayın yada rondoda çekin.
  • Baharatlar salça yağ ve peyniri ilave edip yoğurun. Acısını kendi yiyeceğiniz şekilde ayarlayın.
  • Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Merdane ile her bezeyi tepsinin büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. 
  • Üzerine üst harcını yayıp fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...